Art & Science
Bewegingspatronen in de natuur hebben mij altijd al gefascineerd. De manier waarop water stroomt, hoe oliedruppeltjes ronde bolletjes vormen(colloïden) in afwaswater, hoe poeders op een box gaan dansen door faseverschillen in verschillende geluidsfrequenties (en ook door de aanzuigende werking die onder een hoopje poeder ontstaat als deze omhoog geschoten wordt door de trillende ondergrond), en meer. Ik wil deze processen en details daarvan graag zo filmisch mogelijk documenteren en bouw installaties waarop ik deze processen naboots om ieder detail te kunnen filmen.
Ik zou heel graag de grens tussen educatie, kunst en wetenschap opzoeken en probeer dat in dit project te doen. In het filmpje hieronder laat ik beelden zien die die fascinatie tonen maar het nog niet uitleggen.
Die kant wil ik nu op.Ik vertoon deze beelden als VJ op feesten en ben bezig een meerjarenplan te maken voor een groot Kunst-Wetenschap project waarna ik graag een tentoonstelling en film maak over dit onderwerp.

· Fractals: Ode aan Benoit B. MandelbrotHier wat plaatjes van mijn experimenten met poeders, fractals en vloeistoffen:

/ (1 of 1)


Tijdens Oerol hielp ik mee aan een video-landschap. Dat was een landschap in de duinen waar met 14 beamers filmpjes op gebeamd werden. Zandlumen heette dit, een initiatief van Van Buul en Vriens. Ik was gedurende 3 weken daar en heb een heleboel schuim gefilmd. Maar ook deze testjes gemaakt van cymatic-beelden van mij. Deze zijn niet gebruikt in de installatie maar desalniettemin heel mooi.
Ik vond de beleving van de natuurkrachten fantastisch tot uiting komen in de Terschellingse duinen, en dat project zal zeker een vervolg krijgen.


· Als VJ Glitterende Eenhoorn gebruik ik veel van de beelden die ik hierboven liet zien. Ook heb ik eens in de zoveel tijd een optreden waar ik in intieme setting met overhead-projecties over bands heen projecteer en live met vloeistoffen speel.


Sfeerimpressie van mijn liquid light show in Rotterdam op Maison d'être:


Eén Wildgroei editie heb ik helkemaal in het teken gesteld van cymatic-beelden. Hier kun je een trailer zien van die avond:


· Met deze korte animatiefilm stond ik met 9 anderen in de finale animatiefilmfestival De Lijn op zondag 22 mei in het Centraal Museum. De lijnbewegingen zijn nauw geïnspireerd door mijn Kunst-Wetenschapsproject.
Helaas heb ik niet gewonnen.├────┬┬─┴┬┴──▐