AUTORI PROJEKTA

Ana Bogdanović (1984) diplomirala je istoriju umetnosti na Beogradskom Univerzitetu kao najbolji student Filozofskog fakulteta u generaciji 2008. Nakon usavršavanja na Bauhaus Sommerakademie u Vajmaru i Freie Uneversität­‐u u Berlinu, završila je master studije iz istorije umetnosti i vizuelne kulture na Humboldt Universität­‐u u Berlinu uz podršku DAAD stipendije. Autor je izložbi Made in Red Hook u Lucky Gallery u Njujorku, SAD (2010) i Objekt H u Lage Egal galeriji u Berlinu (2011). Radila je u muzejima Deutsche Guggenheim i Alte Nationalgalerie, kao i uJohnen Galerie u Berlinu. Objavljeni tekstovi iz domena umetničke kritike za kunsttexte.de - Journal fuer Kunst‐ und Bildgeschichte, Danas, YellowCab, SeeCult i Eurozine, kao i nekoliko kataloga mladih beogradskih umetnika.

Jelena Vojvodić (1980) diplomirala je na Katedri za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu. Od 1995. aktivna je u borbi za bolji položaj kulture u Srbiji. Njen rad fokusira se na stvaranju efektivnih i kreativnih sprega između novih tehnologija, kulture i edukacije. Iskustvo u radu sa različitim umetničkim formama i multimedijalnim okruženjem stekla je višegodišnjim radom u beogradskom umetničkom prostoru O3one. Programski je osmislila i realizovala izdanje Beogradskog festivala novih komunikacija - B­‐link 2008 i radila kao koordinator i web konsultant za Noć muzeja 2010. Pripravnički kustoski staž obavila je 2010. godine u Odeljenju za edukaciju i Odeljenju za dokumentaciju Narodnog muzeja u Beogradu. Sada radi kao kustos u Centru za komunikaciju na različitim projektima kao što su Uređenje postavljanja spomeničke skulpture na prostoru Beogradske tvrđave, Muzejski informacioni sistem Srbije, Muzejski portal infomuzej.rs i projektima internet prezentacije Narodnog muzeja u Beogradu.AUTOR EDUKATIVNOG PROGRAMA


Vladimir Bjeličić (1983) apsolvent je na katedri za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu. Od 2005. aktivan na beogradskoj alternativnoj sceni, pohađao je brojne umetničke i interdisciplinarne seminare i radionice, među kojima su edukacioni seminari o vizuelnim umetnostima (Galerija SKC, 2005), muzeološki seminar sa Peterom Noeverom, direktorom Museum für angewandte Kunst iz Beča (Muzej Istorije Jugoslavije, 2010), poseta Starom sajmištu – konteksti nastanka fašizma (REX, 2011), Kultura i umetnost u socijalističkoj Jugoslaviji (Legat Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića, MSUB, 2011-2012). Sarađivao je kao vodič i asistent umetnika na nekoliko značajnih izložbi: Breaking The Step / U Raskoraku (Muzej Savremene Umetnosti, 2007), 48. i 49. Oktobarskom Salonu, Real Presence-u (2010). Učestvovao u realizaciji festivala Slobodna zona i Festivala Internacionalnog Studentskog Teatra (2006.). U svom autorskom radu fokusiran je na multimedijalne projekte, i nastupa regularno kao DJ i performer. Živi i radi u Beogradu.